Info & Veelgestelde vragen

Hernieuwingstermijnen

Bekijk hier de hernieuwingstermijnen

Veelgestelde vragen

Waarschijnlijk heeft u wel een aantal vragen net zoals vele anderen, daarom hebben we bij Ortho-Device de meest gestelde vragen en nuttige info voor u opgelijst. Staat uw vraag er niet tussen of zoekt u meer specifieke informatie dan kan u ons altijd contacteren.


Wat doen steunkousen?
Steunkousen zorgen voor compressie die zorgt voor een betere afvoer van je bloed en vocht. Het opzwellen van je benen en voeten wordt hiermee actief tegengegaan.

Wat kan ik mij voorstellen bij het dragen van steunkousen?
De compressiekousen geven een comfortabele steun. Tevens helpen de kousen preventief tegen het verergeren van spataderen. Bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap.

Hoe kan ik mijn steunkousen wassen?
Steunkousen kun je op 40 graden wassen in de wasmachine met een vloeibaar fijnwasmiddel of met de hand. Gebruik geen wasverzachter. De kousen mogen niet worden gecentrifugeerd op hoge toeren.

Hoe kan ik mijn steunkousen drogen?
Steunkousen mogen niet worden gecentrifugeerd. Rol daarom de steunkousen na het wassen in een handdoek en druk het overtollige vocht eruit.

Steunkousen mogen niet in de wasdroger en mogen ook niet gestreken worden.

Kan ik bij jullie zwangerschapskousen kopen?
Zeker. Afhankelijk van de ondersteuning die je nodig hebt kunnen wij je kniekousen, dijkousen of zwangerschapspanty aanmeten.

Hoeveel kost het als ik binnen de 3 maanden een tweede paar steunzolen wil?
We tellen dan enkel onze onkosten voor het vervaardigen van de steunzolen zelf. Niet van de maatname, vermits we je voetvorm hier 3 maanden bewaren. Dat is minder werk voor ons en daardoor krijg je als klant 10% korting.

Krijg ik van het ziekenfonds een tegemoetkoming voor mijn steunzolen?
Steunzolen worden deels via het ziekenfonds vergoed. Mits het voorleggen van een voorschrift van je medisch specialist, worden je steunzolen voor ongeveer 50% terugbetaald.

Hoe lang duurt het voordat mijn steunzolen klaar zijn?
Je steunzolen zijn binnen 2 weken klaar.

Moet ik nog eens op controle komen met mijn steunzolen?
In principe niet. Als er na 3 weken toch nog een vervelend gevoel is neem je best even contact met ons.

Passen de steunzolen gewoon in mijn schoenen?
Normaal gezien passen onze steunzolen in alle types confectieschoenen. Ze zijn uitneembaar en dus kan je ze ook in een ander paar schoenen leggen. Schoenen met een door de fabrikant reeds voorziene uitneembare zool geniet de voorkeur.

Wat is het verschil tussen orthopedische en semi-orthopedische schoenen?
Een orthopedische schoen is een helemaal op maat gemaakte schoen. We beginnen met je voetafdruk, en maken vervolgens pas-schoenen. Het zijn telkens unieke schoenen op jouw maat.

Semi-orthopedische schoenen zijn bestaande schoenen die ruimer en breder zijn dan de doorsnee schoenen uit de schoenwinkel. Ze worden gemaakt bij de producent.

Contacteer ons voor meer info.

Contact